FAQ

We ontvangen regelmatig vragen. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze Norit geneesmiddelen producten. Staat je vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het contactformulier. We zullen zo snel mogelijk reageren. 

Hoe werkt actieve kool?
Norit bevat actieve kool dat wordt vervaardigd uit turf en kokosnootschalen. Het is dus een natuurlijke stof die bij diarree ook door kinderen kan worden gebruikt. Actieve kool heeft een intern oppervlak van 500 tot 1500 m2/g. De oppervlakte van 3 gram actieve kool is vergelijkbaar met dat van een voetbalveld. Dit stelt actieve kool in staat op over een groot darmoppervlak veroorzakers van diarree te binden en vervolgens via de ontlasting af te voeren uit het lichaam. Daardaar verdwijnt de diarree en wordt de ontlasting weer normaal.
Waar komt actieve kool vandaan?
De actieve kool in Norit wordt geproduceerd uit turf en kokosschalen.
Wanneer gebruik je Norit?
Gebruik Norit bij diarree en vergiftigingen. Norit helpt de schadelijke stoffen uit jouw maagdarmkanaal af te voeren. De actieve kool in Norit is 100% natuurlijk.
Wat is de dosering van Norit?
Tabletten: 6-9 tabletten 3x daags – maximaal 27 tabletten per dag.
Capsules: 3-4 capsules 3x daags – maximaal 12 capsules per dag. 
Wat te doen bij vergiftigingen?
Direct arts waarschuwen en Norit tabletten toedienen! Tabletten: 20 tabletten met korte tussenpozen herhalen.
Kan Norit met andere medicijnen worden gebruikt?
Ja, maar Norit niet tegelijkertijd met andere middelen innemen. Het beste is om 2 tot 4 uur te wachten aangezien Norit de stoffen in de medicijnen ook kan adsorberen in het maagdarmkanaal. Dus eerst het medicijn in het bloed laten opnemen en daarna Norit innemen. 
Zit er suiker in Norit?
In de Norit tabletten zit een kleine hoeveelheid suiker. De capsules daarentegen zijn suikervrij. 
Kan Norit gebruikt worden in combinatie met de anticonceptiepil?
Bij de pil is het raadzaam om op te passen zeker bij de nieuwe generatie pillen (20-ers). In de 30-ers zit meer actieve stof, dus heeft Norit hier minder invloed op. De pil werkt 24 uur, dus Norit kan altijd iets van de werkzame stof opnemen. Bij twijfel altijd extra bescherming (condoom) gebruiken. 
Wanneer ontstaan uitdrogingsverschijnselen?

Uitdroging ontstaat als je veel vocht verliest of als je weinig vocht inneemt. Dit gaat vaak samen. De meest voorkomende oorzaken van uitdrogingen zijn braken en diarree, veel zweten door koorts, extreme hitte of overmatige lichamelijke inspanning of verbranding.

Dit advies is gebaseerd op de verordening 1333-2008-EC betreffende additieven.

Art 16: Gebruik van levensmiddelenadditieven in levensmiddelen voor zuigelingen en peuters

Levensmiddelenadditieven mogen niet worden gebruikt in levensmiddelen voor zuigelingen en peuters als bedoeld in Richtlijn 89/398/EEG, met inbegrip van dieetvoeding voor zuigelingen en peuters voor medisch gebruik, tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald in bijlage II bij deze verordening.