Diarree

Diarree is hele dunne ontlasting die meerdere keren op een dag plaatsvindt. Diarree kan plotseling ontstaan. Een heel vervelend en ongemakkelijk probleem waar je snel vanaf wilt.  

Norit zuivert en herstelt het darmkanaal bij diarree. De producten bevatten 100% plantaardige geactiveerde kool die ervoor zorgt dat de schadelijke stoffen die diarree veroorzaken op een natuurlijk wijze het lichaam verlaten. Norit neemt dus op een natuurlijke manier de oorzaak van diarree weg zodat je lichaam weer normaal gaat functioneren. 

Producten

125 MG, 50 TABLETTEN
125 MG, 180 TABLETTEN
200 MG, 30 CAPSULES

WAT IS DIARREE?
Diarree is dunne, waterige ontlasting waarbij je per dag driemaal of vaker naar het toilet moet. Diarree kan samengaan met koorts, buikkrampen en spugen. Het is vaak het gevolg van een verstoorde vocht- en zouthuishouding in de darmen. Door infectie of irritatie van de darmwand kunnen de voedingstoffen en verteringssappen waarin het voedsel is opgelost de wand van de darm niet passeren en komen ze als waterdunne ontlasting naar buiten.

Diarree gaat meestal gepaard met een slap gevoel en een (groot) verlies van vocht en zout dat kan leiden tot uitdroging. Dit is vooral bij jonge kinderen en ouderen een belangrijk aandachtspunt. 


OORZAKEN
Diarree kan verschillende oorzaken hebben:

  • Bacteriële infecties van de darm
  • Virus infectie van de darm (buikgriep)
  • Gebruik van geneesmiddelen zoals antibiotica
  • Overmatig eten of koffiegebruik
  • Psychische spanningen bijvoorbeeld examenvrees of heftige emoties
  • Eten van bedorven voedsel (voedselvergiftiging)

SOORTEN DIARREE
Er zijn twee vormen van diarree te onderscheiden: acute en chronische diarree.

Diarree is een symptoom van een onderliggend probleem, meestal van het maagdarm stelsel. Er zijn twee vormen van diarree te onderscheiden: acute en chronische diarree.


Let op: bij chronische diarree is zelfmedicatie niet geschikt!

Acute diarree
Acute diarree komt plotseling opzetten en zal hooguit één tot twee weken duren. Acute diarree kan ontstaan door een infectie, buikgriep, allergieën bij bepaald voedsel en het eten van bedorven voedsel of van te veel vet. Ook nervositeit, medicijnen en een verandering in het eetpatroon kunnen de oorzaak zijn van diarree. De oorzaak van acute diarree kan worden weggenomen door het gebruik van Norit. Norit is geschikt om het lichaam bij acute diarree te zuiveren. De actieve kool van Norit adsorbeert de schadelijke stoffen zodat deze stoffen samen met de ontlasting het lichaam verlaten.

Chronische diarree
Chronische diarree daarentegen duurt langer dan 14 dagen en kan vele oorzaken hebben. Mogelijke oorzaken zijn een ontsteking in de dikke darm, een spijsverteringsstoornis, IBS, ziekte van Chrohn of een infectie met een virus zoals HIV. Chronische diarree is niet geschikt voor zelfmedicatie. Raadpleeg bij chronische diarree altijd de arts.

Reizigersdiarree
Een vorm van acute diarree is het zogeheten ‘reizigersdiarree’. Veel mensen die in het buitenland op vakantie of op reis zijn, hebben daar last van. Het komt vaak door verandering van omgeving en/of voedsel in combinatie met een verminderde weerstand. Reizigersdiarree wordt veroorzaakt door bacteriën in besmet water of voedsel. Bij reizigersdiarree adsorbeert de actieve kool van Norit de schadelijke stoffen en helpt het, het lichaam te zuiveren. Laat je reis dus niet verpesten door diarree en ga goed voorbereid op reis. Onze tips voor op reis kunnen je hierbij helpen. Laat je reis dus niet verpesten door diarree en ga goed voorbereid op reis. Onze tips voor op reis kunnen je hierbij helpen.

WAT TE DOEN BIJ DIARREE
Om bij diarree te kunnen blijven genieten van je dagelijkse bezigheden, kunnen de volgende tips je helpen. Indien de diarree aanhoudt, neem dan contact op met jouw huisarts.

Voldoende drinken
Blijf drinken, bij voorkeur kleine slokjes tegelijk, ook al denk je dat dit weinig zin heeft. Een beetje vocht is beter dan geen vocht. Als je niet drinkt verliest het lichaam zoveel vocht dat je het risico loopt op uitdroging. Het kan zinvol zijn om een speciale oplossing met glucose en zouten voor de vochthuishouding te nemen om het vochtverlies tegen te gaan.

Op voeding letten

Vermijd de eerste dagen bij diarree voedsel dat rijk is aan suikers, vetten of vezels. Deze voeding kan de frequentie van diarree verhogen. Ook is het beter om vet of gekruid voedsel, melk en andere zuivelproducten te vermijden. Dit geldt ook voor drogisterij producten als senna en vitamine C. Eet verder gewoon waar je zin in hebt en wat jouw maagdarmstelsel aan kan.

Bij bedorven voedsel

Als diarree het gevolg is van bedorven voedsel, mag diarree niet gestopt worden met middelen die de darmwerking remmen. Het lichaam moet het bedorven voedsel namelijk zo snel mogelijk kwijt. Het gebruik van Norit met actieve kool werkt zuiverend en bindt de stoffen in maag en darm zodat ze niet meer in het bloed kunnen worden opgenomen. Actieve kool van Norit adsorbeert de schadelijke stoffen en helpt jouw lichaam te zuiveren door de oorzaak van diarree, het bedorven voedsel, weg te nemen.

Let op hygiëne
Was regelmatig handen en zorg voor een schoon toilet.

Gebruik anti-diarree producten
Aanvullend op bovengenoemde maatregelen kunnen Norit tabletten of capsules worden gebruikt. Neem bij reizigers diarree 6 tot 9 tabletten per keer tot maximaal 27 tabletten per dag of bij acute diarree 3-4 capsules per keer tot maximaal 12 capsules per dag. De tabletten of capsules dienen met water ingenomen te worden bij voorkeur gelijkmatig verspreid over de dag. Diabetici wordt aangeraden Norit capsules te gebruiken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Lees ook